1. Jadikan Catatan Anda Mudah Dibaca

Pernahkah anda mendengar ungkapan “mengatur kandungan untuk web”? Untuk memiliki potensi keberhasilan dalam memperluas peringkat semula jadi anda, kami perlu membuat langkah lebih jauh dan meningkatkan kandungan agar dapat difahami.

Oleh itu, bagaimana anda memajukan jawatan anda untuk kesesuaian? Petua merancang yang disertakan dapat membantu meningkatkan makna kandungan bahan anda:

Mengarang bahan berkualiti: Pertama sekali, anda menghabiskan masa anda dengan menyeksa salah satu fokus di bawahnya jika ulasan anda tidak mengikut standard. Mengatur perkara, tetapi lakukan juga pemikiran yang baik, penyataan yang meyakinkan dan sintaksis dan ejaan bebas daripada kesalahan.

Petikan yang lebih terhad: Secara umum, hadkan setiap bahagian hingga 3-4 ayat. Anda bahkan boleh menggunakan bahagian satu ayat jika penting, namun gunakannya dengan berhati-hati atau siaran anda akan muncul seolah-olah senarai item makanan asas. Petikan adalah pengumpulan ayat-ayat yang berkaitan yang membantu satu pemikiran asas, jadi jika anda berpisah, pemikiran anda dapat berpecah dan pendapat anda hilang.

Panjang ayat campuran: Kalimat panjang sukar diikuti pada PC atau telefon bimbit, namun ia dapat berfungsi dengan luar biasa apabila digunakan dengan hemat – terutamanya apabila dicampur dengan ayat yang lebih terhad.

2. Meningkatkan Kelajuan Laman Web

10 tahun sebelumnya, Google memahami bahawa komponen pameran seperti kelajuan laman sangat penting bagi pelanggan, dan kemudian menambahkannya sebagai pemboleh ubah kedudukan – kelajuan laman web sekarang dapat mewakili saat penentu pembentangan laman web anda dalam item senarai Google.

Syukurlah, Google telah melancarkan sejumlah alat SEO untuk membantu meningkatkan kelajuan laman web, termasuk:

PageSpeed Insights untuk membantu pembangun meningkatkan prestasi laman web

Accelerated Mobile Pages Project untuk meningkatkan kelajuan di laman web mudah alih

Test My Site untuk membantu mengukur seberapa responsif (atau mesra mudah alih) laman web, yang merangkumi kelajuan sebagai parameter

3. Jadikan Video Anda Mesra SEO

Sama seperti labah-labah Google, algoritma YouTube berfungsi dengan mengumpulkan dan menggunakan maklumat mengenai video anda. Nama fail, tajuk, perihalan kandungan yang anda muat naik – semua elemen ini mempengaruhi kedudukan dalam hasil carian YouTube.

Berikut adalah beberapa petua untuk menjadikan SEO video anda mesra:
Tajuk Video – Membuat tajuk video yang meyakinkan adalah latihan yang sukar yang anda perlukan untuk menjadikan tajuk SEO mesra dan interaktif untuk meningkatkan faktor klik aktif anda. Sebaiknya, anda harus mengikuti rancangan serupa dalam tajuk video anda seperti yang anda lakukan dalam entri blog anda. Untuk mendapatkan tawaran dan tawaran, masukkan kata kunci seperti kata paksa.

4. Pengoptimuman Mudah Alih

Pengalaman pelanggan yang baik di laman web anda membuktikan bahawa orang ramai dapat menemuinya dengan mudah. Adalah penting bagi pengiklan untuk menyedari bahawa sangat mustahak untuk menjadikan laman web anda serba boleh. Laman web mudah alih yang mudah dibawa jelas membantu kedudukan.

SEMRush menegaskan bahawa pada “2025, sekitar 73% pelanggan web akan masuk ke web melalui telefon bimbit”.

Kemas kini serba boleh oleh Google membawa perubahan besar dalam kedudukan laman web.

Kaji seberapa pantas laman web mudah alih anda dengan menggunakan ujian mesra serbaguna percuma Google. Begitu juga, lihat laporan “kemudahan mudah alih” di Google Search Console.

5. Kata Kunci Berkaitan Semantik

Kata kunci yang berkaitan secara semantik adalah terjemahan perkataan.

Sebagai contoh, untuk kata kunci seperti “kek coklat”, beberapa frasa tangkapan yang berkaitan dengan semantik boleh jadi rancangan coklat dan rancangan coklat.

Kata kunci semantik lebih mempengaruhi kedudukan laman web. Kami menghubungkannya dengan kata kunci penting dan membantu memperoleh lalu lintas yang sesuai di Halaman Hasil Mesin Pencari.

Begitu juga, anda boleh memeriksa SERP Google untuk frasa kerja LSI.

Perlu sedar bagaimana memilih frasa makna semantik?

Cuba jangan menyasarkan kata kunci sahaja; semua perkara yang dipertimbangkan, perbaiki kandungan menggunakan kumpulan poin

Tetapkan maklumat yang teratur dan pilih kata kunci semantik anda.

Kesimpulan

Tidak kira sama ada anda pengiklan lanjutan yang berpengalaman, atau anda cuba menceburkan diri dalam industri yang memberangsangkan ini, mengikuti program Pakar Mempromosikan Berkomputer kami akan membantu anda dengan semua tahap penglibatan dengan prosedur dan metodologi Pameran Berkomputer.